Защитникът на Чили Гонсало Хара е провокирал словесно уругваеца Едисон Кавани преди да му бръкне с пръст отзад в четвъртфинала на Копа Америка, пише в. "24 часа".

“Изнервен си, защото знаеш, че баща ти 20 години ще гние в затвора.” Тези думи изсъскал в ухото на Кавани провокаторът Хара, докато пъхал средния си пръст в задните му части на скандалния четвъртфинал от Копа Америка. Тогава Кавани побесня и се нахвърли върху чилиеца, заради което бе изгонен, а отборът му отпадна (0:1). И докато мръснишкият жест на Хара бе уловен от тв камерите, никой не знаеше какво е казал в ухото на Кавани. Спортният директор на уругвайците Марио Ребело разкри в какво се е изразявала словесната провокация.

“За мен тези думи на Хара са много по-лоши от действието с дясната ръка, което всички видяхме”, коментира шефът на уругвайския национален тим. Няма официално потвърждение дали наистина тази фраза е излязла от устата на чилиеца. Факт е, че ден преди мача бащата на Кавани влезе в ареста, след като катастрофира след употреба на алкохол и в инцидента загина студент мотоциклетист. Заради тази случка голаджията от “Пари Сен Жермен” обмисляше да напусне Копа Америка и да се прибере в родината си, за да помогне на баща си.

В същото време Кавани посети баща си в затвора. "Това е най-тежкият момент в моя живот", заяви след това нападателият на ПСЖ.