Отборът на Литекс не успя да се справи с единайсеторката на Локомотив (Пловдив), в двубоя между двата тима от 13-ия кръг на „А" футболна група.

Срещата завърши така, както и започна - при резултат 0:0, колкото и това да не се понрави на домакините.

КОМЕНТАР ОТ МАЧА ПО МИНУТИ ВИЖТЕ ТУК!


Двубоят не предложи нищо интересно през първото си полувреме, като дори и част от състезателите в щабовете на двата тима на скамейката се прозяваха лежерно.

Съчетана с лошите атмосферни условия и липсата на публика, обстановката напомняше по-скоро застинала картина или снимка, отколкото динамична футболна среща.

Всичко по-интересно днес се случи през второто полувреме, като само секунди след подновяването му Рохас стреля от движение, но топката не намери целта.

Точно след час игра дойде и едно от най-дискусионните положения в срещата, като Мартин Камбуров се свлече на терена, след съприкосновение със защитник на съперника. Реферът Манев се засили към мястото на събитието..., показвайки жълт картон за симулация на Камбуров.

Нападателят видимо не бе доволен от развитието на нещата, като изрази бурно несъгласие с решението.

Повторенията показаха, че той по-скоро е бил прав, а дузпа е имало. Манев бе на метри от ситуацията, като я видя от непосредствена близост.

Последва канонада от изстрели в "оранжево" по посока вратата на Ел Харуби, който обаче демонстрира страхотна класа и опази вратата си суха.

Двубоят бе под №21 между двата състава в Ловеч. В досега играните мачове "оранжевите" имат 16 победи, 4 са завършили наравно, а "черно-белите" от Пловдив имат само една-единствена победа.

Головата разлика, естествено, е в полза на "Литекс", като е 55:15 гола. Единствената си победа досега в Ловеч отборът на "Локомотив" постигна в сезон 2004/2005 г.

В момента Литекс отстъпва първото място в класирането на Левски само по голова разлика, но "сините" все още не са изиграли срещата си от текущия кръг. Локо пък заема 7-а позиция.

В Ловеч ще приберат сериозни пари ако тимът се пребори за титлата с Левски и Лудогорец. Старши треньорът на ловчанлии Лауренциу Регекампф има заложен голям бонус в договора си с "оранжевите", но за момента не се вижда как той ще го придобие.