Луис ван Гаал пое контрола над английския футболен гранд Манчестър Юнайтед буквално преди броени дни, но очевидно не се притеснява от факта, че вече е сравняван с клубната легенда Алекс Фъргюсън. Холандецът вече направи летящ старт в контролите, но според повечето медии в Англия отборът се нуждае от още нови играчи, въпреки гръмките трансфери до момента.

"Трябваше да наследя Боби Робсън в Барселона, а той беше спечелил три купи в същата година. Бил съм в най-големите клубове в Холандия, Испания и Германия, така че не се притесних, когато дойде офертата от Манчестър Юнайтед. Просто казах едно "да". Уважавам изключително много Алекс, защото няма друг треньор или мениджър, който да е спечелил повече от него. Неговите постижения са фантастични и аз се гордея от факта, че ме сравняват с него", каза 62-годишният холандски специалист

"Не купувам футболисти на сляпо. Първо преглеждам наличните, след това анализирам схемата ни по постове и най-накрая търся подобрение. За момента не мога да ви кажа дали ще има повече нови играчи", добави той.

Ван Гаал обаче нарече наследеното от Дейвид Мойс "един разбит отбор". "Когато успехите са налице, значи имаш много добър състав. Сега ще трябва да продължа, а съставът беше разбит. Когато погледнете отбора, виждате качество. Имаме Уейн Рууни, Робин ван Перси, Хавиер Ернандес, Дани Уелбек. Но също така Хуан Мата, Маруан Фелаини, както и Андер Ерера. Имаме твърде много футболисти, които могат да играят на една и съща позиция. Това не е баланс. По-трудно се постигат победи в такава ситуация, отколкото в една фантастична ситуация“, допълни Ван Гаал.