Борусия Дортмунд записа категоричен успех с 4:1 над Щутгарт, в домакинството си от 14-ия кръг на немската Бундеслига. По този начин възпитаниците на Томас Тухел се реваншираха на своите фенове за поражението от Хамбургер в миналия кръг.

Гонсало Кастро откри за „жълто-черните" още в 3-ата минута, разписвайки се с глава за 1:0. В 18-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг удвои, реализирайки своя 16 гол от началото на сезона. До края на първата част гостите върнаха едно попадение дело на Даниел Дидави, който направи 2:1 в 40-ата минута. След почивката домакините материализираха по-добрата си игра в нови два гола.

Първо в 65-ата минута централният бранител на Щутгарт Георг Нийдермайер си отбеляза нелеп автогол за 3:1. В добавеното време на срещата Обамеянг реализира второто си попадение в мача, оформяйки и крайното 4:1 в полза на Борусия.

Със спечелените три точки „жълто-черните" събраха актив от 32, с което се доближиха отново на осем от лидера Байерн Мюнхен. След третата си поредна загуба тимът на Щутгарт пък заема 16-то място с 10 точки.