Представителят на боксовия промоутър "Зауерланд" - Кристиан Майер, който презентира и отговаря за подготовката на Кубрат Пулев, взе участие в днешната пресконференция на Кобрата след загубата за световната титла от Владимир Кличко.

Ето какво сподели Майер, който говори вместо лидера на компанията - Кале Зауерланд:

"Българите в залата в Хамбург ме впечатлиха много. Кличко със сигурност се е чувствал така, все едно се бие в България. Ние сме горди с постижението на Кубрат и с българските фенове.

Не успяхме да спечелим, но вярвам, че пред Пулев има голямо бъдеще и той заслужава уважение.

Трябва да разберете, че в случая нямаше план "Б". Планът беше един - победа. Не сме мислили какво ще правим след загуба. Не сме обсъждали такъв сценарий, защото не беше нормално да разсъждаваме в тази посока още преди срещата.

Разбрахме се тези дни да се срещнем и да поговорим за представите си за бъдещето. Кубрат ще има възможност да каже гледната си точка и да обсъдим всичко. Ще се организираме, той ще каже какво и как иска да прави и след това ще взимаме решенията.

Кубрат има достатъчно много опит. Той е достатъчно самокритичен и това е положително. Каквото е можело ние да сторим, като мениджъри, сме го направили. Не забравяйте - Пулев се би с най-добрия боксьор в света.

Осигурихме най-добрите спаринг партньори за Кубрат. Не беше лесно, защото той е изключително добър, но все пак се справихме с тази задача".