Атлетико Мадрид и Челси не излъчиха победител и завършиха наравно 0:0 в първия полуфинален сблъсък от Шампионската лига. Двубоят в испанската столица не предложи особени футболни достойнства, като за 90 минути головите опасности пред двете врати се брояха на пръсти. Категорично по-агресивният и офанзивно мислещ тим беше този на домакините. „Дюшекчиите" до последната секунда на срещата се опитаха да стигнат до успеха, но така и не успяха да излъжат отбраната на лондончани.

Мениджърът на гостите Жозе Моуриньо бе „паркирал автобуса" пред вратата на своя тим. Челси очевадно игра за 0:0 и в крайна сметка тактиката на Специалния му донесе желания от него резултат. Неприятната новина за Челси са двете принудителни смени, които бяха извършени - на Петер Чех и Джон Тери. Реваншът в Лондон е следващата сряда, а Атлетико продължава да бъде единственият отбор, който няма загуба от началото на Шампионската лига!

Двубоят започна изключително скучно, като в първите минутки не се случи нищо запомнящо се. Като цяло единственият по-интересен момент преди почивката бе свързан с травма, която получи вратарят на лондончани Петер Чех. В 14-ата минута чехът падна лошо и нарани лакътя си. В продължение на 4 минути лекарският екип на Челси се опитваше да окаже помощ на Чех, но в крайна сметка той даде ясен знак, че няма как да продължи срещата. Така на терена се появи 41-годишният Марк Шварцер, който стана най-възрастният футболист, участвал в двубой от преките елиминации в Шампионската лига!

Единственото по-опасно положение за Челси пък бе в 20-ата минута и дойде след центриране от корнер и удар с глава на Кейхил. Домакините на свой ред на 2-3 пъти опитаха далечни удари, но без успех.

Второто полувреме започна на по-високи обороти, но въпреки това до сериозни положения не се стигаше. Двадесетина минутки преди края на редовните 90 Жозе Моуриньо бе принуден да направи още една промяна. Травма получи и капитанът Джон Тери, който отстъпи мястото си на терена на Андре Шюрле. С всяка изминала минутка домакините засилваха натиска си, но отбраната на Челси някакси се справяше. В крайна сметка последният съдийски сигнал дойде при 0:0.

АТЛЕТИКО МАДРИД - ЧЕЛСИ 0:0

АТЛЕТИКО МАДРИД: Куртоа, Хуанфран, Годин, Миранда, Фелипе Луиш, Марио Суарес (79' Соса), Коке, Раул Гарсия (86' Давид Вия), Габи, Диего (60' Арда Туран), Диего Коща

ЧЕЛСИ: Чех (18' Шварцер), Аспиликуета, Кейхил, Тери (73' Шюрле), Коул, Давид Луиш, Микел, Лампард, Рамиреш, Вилиан (90' Ба), Торес

Реваншът поради наказания ще пропуснат Габи (Атлетико Мадрид), Лампард и Микел (Челси).

Вторият полуфинал е утре и противопоставя Реал Мадрид и Байерн Мюнхен. Реваншите са следващата седмица.