Американските медии разкритикуваха представянето на Григор Димитров от началото на сезона и отправиха съвет към таланта да тренира по-здраво. Българинът отпадна безславно от последните два турнира за Големия шлем - "Ролан Гарос" и "Уимбълдън", и се срина до 16-о място в световната ранглиста, пише "Всеки ден".

"Приятелят на Мария Шарапова - Григор Димитров, е поставен под напрежение, защото не е способен да поддържа нейното ниво на успех - пише журналистът Джисун Чой в сайта "Кейпопстарс". - Не се представи много добре в няколко турнира, а ако иска да има сериозни шансове за спечелване на Откритото първенство на САЩ, ще трябва да тренира по-здраво. Мария Шарапова е толкова дисциплинирана, че това може да плаши нейното гадже Григор Димитров. След като Били Джийн Кинг похвали рускинята за нейния професионализъм, Григор Димитров замина за Монако, за да настрои своето съзнание преди идващия US Open." В същото време изданието отбелязва, че Шарапова и Григор Димитров може да са се разделили след фиаското на "Уимбълдън".

"Дали Григор Димитров не пречи на нейната кариера - пита авторът на статията. - Феновете се чудят какво ли прави нейното гадже, докато Мария разпуска на плажа. Всъщност Шарапова може да отпуска известно пространство на Григор Димитров, за да се възстанови от "Уимбълдън", защото българинът игра доста зле през тази година." Световните букмейкъри също отчетоха слабата форма на Григор и понижиха значително неговия коефициент за спечелване Откритото първенство на САЩ. Ставката на британската къща "Стан Джеймс" беше 19, но вече се срина на 34.