Локо победи Ботев в пловдивското дерби с 2:1 на стадион „Христо Ботев” пред 20 000 зрители. „Смърфовете” стигнаха до обрат в резултата след като губеха с 0:1. Домакините поведоха след гол на Георги Христов, но в рамките само на десетина минути „черно-белите” спечелиха трите точки. Двете попадение за Локо (Пд) бяха дело на Явор Въндев и Румен Горанов от дузпа.

През първото полувреме домакините играха много по-добре и създадоха няколко чисти голови положения. Гостите обаче имаха възможност да открият резултата още във 2-ата минута, след като Краси Димитров центрира, а Иван Иванов стреля с глава. Вратарят Лилчо Арсов едва отби топката, която мина на сантиметри от десния стълб. В следващата атака Георги Христов получи топката, но Стоян Ставрев излезе и пресече подаването.

В 12-ата минута Йордан Минев имаше чудесна възможност след като напредна по лявото крило, но не успя да центрира по най-добрия начин. Домакините продължиха да натискат, а „черно-белите” едва успяваха да излязат от половината си. В 16-ата минута „канарчетата” започнаха атака по дясното крило, топката попадна в Какалов отляво в наказателното поле, новоизпеченият национал нанесе топовен шут, но Ставрев закова топката до десния си стълб.

В следващите няколко атаки Антон Генов пусна по-свободна игра и на няколко пъти гостите претендираха за фаулове. При нарушение срещу Краси Димитров капитанът на „смърфовете” се изнерви до краен предел и скочи на Генов, за което получи жълт картон. В 20-ата минута четвъртият съдия сигнализира на главния и Генов изгони човек от щаба на гостите от резервната скамейка за невъздържано поведение. В 29-ата минута Какалов отново имаше възможност да открие, но след удар отляво, Ставрев улови без никакви проблеми. В 41-ата минута Георги Христов получи пас от Какалов в малкото наказателно поле, но чукна леко пред погледа на Ставрев и вратарят изби топката.

През второто полувреме домакините продължиха да играят по-добре. В 54-ата минута Гаров получи топката около точката за изпълнение на дузпа, но би леко фронтално срещу вратаря на Локо (Пд), който спаси. В 64-ата минута Саидходжа напредна през центъра на терена и малко вдясно, стреля отдалеч, но Стоян Ставрев отби, след което притичалият Георги Христов вкара топката за 1:0 в полза на Ботев. Само десет минути трая радостта на „жълто-черните”, които след гола необяснимо спряха да играят. В 75-ата минута Явор Въндев получи топката преди наказателното поле малко вляво, напредна и стреля като прати топката в левия ъгъл на Лилчо Арсов, който не успя да реагира по никакъв начин.

Попадението на Въндев бе негово четвърто поредно в дербито на Пловдив. „Смърфовете” продължиха да натискат и стигнаха до пълен обрат. В 85-ата минута влезлият като резерва Герасим Заков напредна сам срещу Лилчо Арсов, вратарят спря на границата на наказателното поле, Заков се устреми към него и едрогабаритният страж го повали на земята. Антон Генов даде дузпа за Локо (Пд), която бе превърната в гол от Румен Горанов. До края Аврамов имаше шанс да изравни, но прати топката високо над вратата на Ставрев.

Развитието на двубоя по минути

След пловдивското дерби: