Любимият на феновете рефрен "Ние сме Левски" няма да помогне на сините да преодолеят Лудогорец в 1/2-финала за Купата на България, заявява треньорът на тима Стойчо Стоев пред "Тема Спорт".

За "сините" достигане до финала и спечелване на трофея е единственият шанс да участват в евротурнирите, след като останаха във втората шестица.

"Пределно ясно ми е, че Лудогорец е най-добрият клуб у нас и спортно-технически, и организационно, и финансово. Каквото зависи от нас да ги отстраним, ще го сторим. Ако тръгнем обаче единствено от идеята "Ние сме Левски" няма да е достатъчно. По-скоро трябва спортно-технически да се опитаме да стигнем тяхното ниво", коментира Стоев. Според него кризата в Левски е голяма, като не става въпрос единствено за пари.

"Няма я емоцията. Трябва да си я върнем, но това не става за ден-два. Левски не трябва да е в ролята на колос на глинени крака, а отбор, който буди уважение и респект у съперника. Не се оплаквам от футболистите си. Няма нито един мрънкалник или недоволен. Всички се стараят на тренировките. Усещането за криза обаче се отразява на всички, тъй като не мислят само за футбол", казва още Стоев.

"Всеки си има съдбата. Това е стечение на обстоятелствата", така пък треньорът коментира възможността да поеме един ден националния отбор заради любопитното съвпадение, че в последно време винаги наследява Ивайло Петев - първо в Лудогорец, а след това и в Левски (б.р. в интерес на истината Петев така и не успя да стане треньор заради съпротивата на феновете).