Литекс спечели реванша срещу Рудар (Плевля) с 4:0 на стадиона в черногорската столица Подгорица. Така с общ резултат 5:0, българският шампион се класира за третия предварителен кръг на Шампионската лига.

По веднъж за успеха се разписаха Нифлор и Йеленкович, а два гола наниза новото попълнение Брату.

Литекс започна сковано и с необяснимо притеснение. През първия половин час домакините държаха инициативата и налитаха към вратата на Галато. Играчите на Ангел Червенков се задоволяваха предимно да се бранят, но можеха да бъдат наказани в 9-ата минута. Тогава Ранджелович се озова в изгодна позиция на дузпата и шутира, но не успя да уцели вратата.

Рудар продължи да натиска, но противно на логиката, първи до гол стигнаха българите. След едно центриране от корнер на Том, Нифлор засече топката с глава и матира Раданович - 0:1. Този гол изведнъж пречупи устрема на черногорците и те допуснаха още едно попадение до почивката. Разписа се Йеленкович със страхотна тупалка от около 25 метра в 40-ата минута.

След почивката темпото значително спадна. Играчите на Рудар знаеха, че няма как да наваксат изоставането си, а Литекс откровено пестеше сили.

Играта се пораздвижи след влизането на Миланов и Брату, които замениха Попов и Нифлор. Именно двамата бяха замесени в следващите два гола за ловчанлии.

Първо в 73-ата минута Петков изведе със страхотен пас Миланов сам срещу Раданович. Младокът стреля, но ударът му срещна гредата. Притичалият Брату обаче довкара топката.

В самия край на срещата отново Миланов напредна по крилото и центрира към оставения непокрит в пеналта Брату, който от малък ъгъл с глава насочи топката в мрежата за крайното 0:4.

Така Литекс вече очаква спокойно следващия си съперник, който ще бъде Биркиркара или Жилина.

ПРОСЛЕДЕТЕ РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ТУК!