Първите двама в схемата Кей Нишикори от Япония и Давид Ферер от Испания стартираха с победи на турнира в Акапулко.

Поставеният под №1 Кей Нишикори отбеляза по подобаващ начин успеха си в първия кръг в Акапулко над Алехандро Гонсалес. Победата с 6:3 7:5 бе под №200 за японеца в ATP веригата.

Нишикори се завърна в мексиканския град за първи път от 2012 г. и отрази шест от седемте точки за пробив, които имаше колумбийският квалификант в мача. Следващият съперник на световния №5 е Йен-Хсун Лу, който миналата седмица достигна до четвъртфиналите в Делрей Бийч, а на старта в Акапулко се наложи над една от сензациите през сезона - Виктор Естрея Бургос.

34-годишният доминиканец направи дебют в Топ 50 на световната ранглиста в началото на тази седмица, но не намери сили да се противопостави на Йен-Хсун Лу, който спечели с 6:2 7:5.

Поставеният под № 2 Давид Ферер от Испания отстрани в първия си мач Игор Сислинг от Холандия с 6:3, 7:6(4).

Сърбинът Виктор Троицки също отпразнува победа №200 в тура, след като очаквано се наложи над участващия с "уайлд карс" мексикански представител Даниел Гарса с 6:4 6:3. Световният №43 започна годината с титла в Сидни, след като намери място в основната схема на турнира, преодолявайки квалификациите.

В битка между двама от полуфиналистите в Делрей Бийч, Бърнард Томич спря Адриан Манарино след 3:6 6:4 6:4. Австриецът Андреас Хайдер-Мауер, полуфиналист миналата седмица в Рио де Жанейро, победи холандеца Робин Хаасе с 6:3 2:6 6:2 и си осигури двубой с петия поставен Александър Долгополов.

Иво Карлович също продължава напред. Той се справи в три сета с Теймураз Габашвили за 6:4 3:6 6:2.