БАТЕ (Борисов) и Байер (Леверкузен) не се победиха, в сблъсък помежду си от груповата фаза на Шампионската лига.

Спорът между беларусите и германските им гости завърши без победител - при резултат 1:1.

Точен за домакините бе Гордейчук, разписал се в самото начало на срещата, а Мехмеди донесе точката на Байер през второто полувреме.

Домакините поведоха още във 2-ата минута, след като Бернд Лено допусна много лек гол след безобиден шут на Михаил Гордейчук.

Въпреки натиска на гостите, нова промяна в резултата, до края на първата част, не бе регистрирана.

Равенството бе възстановено от Мехмеди едва двайсетина минути преди последния сигнал, но колкото и да им се искаше на гостите да се доберат до пълния обрат, това така и не се случи.

Двубоят от Група "Е" бе доста определящ и за двата състава, с оглед временното им класиране.

И двата тима се нуждаеха от победа, за да съхранят шансове за продължаване напред, тъй като след четири срещи на своята сметка имаха съответно 3 и 4 точки. Засега Рома е втори с 5 пункта, а лидер е Барселона с 10 т.

Предвид равенството на "Борисов Арена" и при евентуална победа на италианците на "Камп Ноу" по-късно тази вечер, БАТЕ и Леверкузен отпадат и на теория, като ще остане само да решат кой от тях ще завърши трети и ще продължи в Лига Европа.

В първия сблъсък между "аспирините" и БАТЕ беше фиксиран резултат 4:1 в полза на германците, но това може да се окаже без каквото и да било значение.