Слабият отбор на ЦСКА записа втора поредна домакинска загуба в "А" група от началото на сезона. Момчетата на Павел Дочев изиграха поредния си безхаберен мач и логично паднаха с 1:2 от Черноморец на ст. "Васил Левски" пред смешните 700 души.

Мизерията в червено бе допълнена от това, че отборът завърши с 9 души. Направилият пореден слаб мач Джузепе Акуаро и Борис Галчев си изкараха по два жълти картони и бяха изгонени. По чудо Черноморец не успя да отбележи повече голове, но тимът от Бургас игра уплашено дори и с 2-ма души повече.

Дебют за вицешампионите направиха Марко Еспозито и Кристиан Тибони, които не показаха нищо и потвърдиха съмненията за класата им, с оглед скромните им визитки.

Така от началото на сезона ЦСКА има две загуби в "А" група от Левски и Черноморец и две победи над аматьорския Клифтънвил, като втората бе изкована с не малко късмет.

Иначе началото не предвещаваше такъв трагичен развой за ЦСКА. Още в 19-ата секунда Румен Трифонов отбеляза за 1:0. Той се възползва от неразбория в отбраната на Черноморец, които не се справиха с пробив на Александър Тонев по десния фланг. Това със сигурност ще претендира за най-бърз гол въобще за цялото първенство.

Две минути по-късно Сашо Тонев нацели лявата греда на Паскал Борел и оттам нататък започнаха мъките на отбора му.

В 8-ата минута Енис Хайри се извиси над Марко Еспозито и заби топката във вратата на Караджов - 1:1.

След това на терена се настани скуката, която продължи 30-ина минути. В 42-ата минута обаче Педриня доказа, че е класен играч и заслужено е привлечен в Бургас. С топовен удар от границата на наказателното поле той не остави шанс на Караджов - 2:1 за "акулите".

Второто полувреме бе изпъстрено с картони, но в никакъв случай и с футбол.

Павел Дочев опита да направи нещо в срещата като извади слабите Еспозито и Димитър Илиев и на техните места се появиха Апостол Попов и Кристиан Тибони. Подобно на сънародниците си обаче Тибони така и не показа защо е привлечен.

Серията от картони започна в 67-ата минута, когато Джузепе Акуаро бе изгонен за втори жълт картон. Още в този момент бе ясно, че "Червените" няма да могат да стигнат до нещо повече.

В 76-ата минута Тодор Янчев можеше да вкара от позиция малко след центъра на терена. Топката обаче тупна току преди голлинията и излезе в аут.

Малко по-късно и Борис Галчев сглупи като си изкара втори жълт картон и така ЦСКА остана с 9 души.

Оттам нататък по чудо Черноморец не успя да вкара трети гол, а примиренчески си пазеше постигнатия резултат.

ЦСКА: Караджов - Виданов, Дечев, Акуаро, Еспозито - Янчев, Галчев, Делев, Тонев, Трифонов - Илиев (Тибони, Попов, Костадинов).

ЧЕРНОМОРЕЦ: Борел - Зайц, Дянков, Хайри, Старокин - Андре, Дос Сантос, Нуньо, Фернандес - Георги Андонов и Педриня (Крумов, Гонзалес и Морис).

СТАТИСТИКА!