„Оставам в България и продължавам борбата срещу федерацията, тя тепърва започва", обяви бившият наставник на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев в предаването „На 4 очи" по Нова ТВ.

В него бившият национален селекционер  говори обстойно за големите конфликт в родния волейбол, които доведоха до напускането на специалистът и най-добрият ни състезател Матей Казийски

Стойчев още веднъж потвърди, че няма никакъв вариант да води националния отбор при това ръководство на Българска федерация волейбол, но изрази готовност да продължи борбата си срещу Данчо Лазаров и компания.

„След Общото събрание получих много обаждания от клубове и хора във волейбола. Аз не очаквах такава подкрепа. Оставам в България и ще продължа борбата си срещу федерацията. Борбата тепърва започва", обяви Стойчев.

"Това Общо събрание не бе изборно, но въпреки това ръководството си гласува нов 4-годишен мандат. Ще оспорвам това по легален начин. Абсурдни са твърденията, че аз организирам протести във Фейсбук. Няма да започвам партизанска война, ще водя тази борба само със законни средства", каза още наставникът на италианския Тренто.

„Конфликтът не е личностен.  Искам оставката на федерацията  поради три причини.  Мотивите ми са, че БФВ  управлява абсолютно неефективно. Проблема с първенството на България, където се получават служебни шампиони, както и  скандалите в женския национален отбор", изрази своето виждане наставникът.

„Не мога да кажа дали съм добър национален треньор. Аз обаче не  бягам от отговорност. Не казвам, че съм  безгрешен,  никога не съм и го казвал. Искам да има висок професионализъм в отбора от там нататък,  с достатъчно търпение нещата винаги се постига", изрази концепцията си за водене на държавния тим Стойчев.

„Хората, които тиражират нещата по моя адрес знаят,  че Матей е много  твърд характер и  нито аз,  нито те могат да му въздействат. Той има своите аргументи. Казийски   не е поставял условия  аз да съм треньор. Той има искане към федерацията. Не става въпрос от това, дали аз ще съм в отбора, това са интерпретации", разкри истината за отказването на Матей Казийски.

„Каквито и да са отношенията ми  със даден  състезател,  никога не поставям личните си чувства  пред тези на отбора. Това,  че Владо не игра срещу Франция р е техническо решение, което взе целият  щаб. Владо знае,  че това е спортно-техническо решение. Не определям себе си като Дон Кихот във волейбола", завърши с интервюто си, една от най-коментираните личности през последните няколко седмици.