Контузените Роман Безяк и Браян Ангуло ще присъ­стват на първата трениров­ка на Лудогорец днес. Двамата обаче няма да започнат под­готовка наравно със съот­борниците си. В първите дни след подновяването на зани­манията те ще се готвят по специални програми и състоя­нието им ще бъде зорко сле­дено от кондиционните треньори Хавиер Кастилъо и Серхио Марти, пише "Тема спорт".

Безяк бе опериран от хер­ния в края на ноември, заради което пропусна сблъсъците с ЦСКА, Ливърпул, Локо (Сф), Берое, Реал (Мадрид) и Ботев (Пд). От лекарския щаб смятат, че на словенеца ще бъдат необ­ходими още няколко седмици, за да може да се натовари максимално.

Ситуацията с Браян Ангуло е подобна. Ко­лумбиецът претърпя опера­ция през декември, тъй като скъса менискус. Най-вероятно сънародникът на Хамес Родригес няма да може да играе поне до 20 януари, което оз­начава, че няма да е на разпо­ложение на Георги Дерменд­жиев в мачовете с Гройтер фюрт (18 януари) и Динамо Москва (20 януари).

Почти цялата подготовка пък може да пропусне Юнес Хамза, който ще вземе учас­тие с Тунис в Купата на Аф­рика. Направо за лагера в Тур­ция ще се присъедини Жуниор Кайсара.