Диего Коща отбеляза първия си гол с екипа на Челси при победата над Олимпия Любляна, с 2:1 на "Стожице Арена" в Словения. Дебют за "сините" направи и Сеск Фабрегас. Близо 16 000 наблюдаваха контролата в Любляна, което се оказа рекорд за клубния футбол на Словения.

Коща и Сеск демонстрираха отлично взаимодействие още през първото полувреме, но домакините бяха тези, които откриха резултата. В 40-та минута Ник Капун стреля мощно от границата на наказателното поле и не остави шанс на Делац, който пазеше през първото полувреме за Челси.

Моуриньо направи шест смени още на почивката, като в игра се появита Чех, Иванович, Тери, Ромеу, ван Хинкел и Торес. Десетина минути бяха необходими, за да проработят идеите му.

В 55-та минута Сеск Фабрегас изведе Коща и голмайсторът с лекота преодоля двама защитници и стреля покрай Селига, за 1:1.

Челси стигна до пълен обрат в 63-та минута, след късо изпълнение на корнер. Фернандо Торес получи топката, шутира мощно, и след като Селига не успя да отрази добре, рикошетът бе добавен от друг новак в състава на лондончани - Курт Зума.

Разликата можеше да стане и по-сериозна, след като Иванович засече топката, след като Зума я отклони от корнера на Ван Хинкел, а и Джон Тери бе на място, за да мине голлинията. Реферът обаче първоначално зачете гол, а след това го отмени, което предизвика недоволство в щаба на гостите.

В трета контрола Челси успява да се върне в мача, след като изостава, а този път съумя и да победи. На трибуните беше завърналият се в Челси Дидие Дрогба.

Следващата контрола на Челси е срещу Витес на 30 юли.