Огромен скандал избухна в Коста Рика, свързан с любимеца на местните фенове Кейлор Навас. Оказа се, че вратарят, който с отличните си намеси изведе своя отбор до четвъртфинал на Мондиала в Бразилия, е бил следен незаконно от агенти в родината си в продължение на два месеца.

През юли и август 24 служители на Департамента по разследвания (OIJ) в Коста Рика и четирима прокурори са се ровили в личния живот на футболиста и в този на две от сестрите му. Новината беше разкрита от други служители на бюрото.

Поне на първо четене няма основателна причина за намесата в личните дела на Навас и членовете от неговото семейство, защото срещу тях не тече разследване. Всичко това прави действията на агентите незаконни. Всички те ще бъдат разследвани, за да се разбере кой е издал заповедта за всичко това. Стражът на Реал (Мадрид) е бил обект на наблюдение и от страна на служители в полицията и на такива от отдел "Наркотици".

Навас напусна Коста Рика през 2010 година, когато се премести в Испания. Той се прибира в родината си само по време на ваканции или покрай мачовете на националния си отбор.