Левски няма да е в пълния си блясък за дербито с Лудогорец. Намерението на спортно-техническото ръководство на тима да подсили състава с поне още един футболист за гостуването на шампиона в Разград, окончателно пропаднаха. След каръка с картотекирането на двамата нападатели Умар Диаби и Атанас Курдов, стана ясно, че до дербито с шампиона, няма начин към групата, с която работи Стойчо Стоев, да се присъедини и поне един от чаканите двама флангови играчи.

Либан Абди продължава да не може да уреди взаимоотношенията си с турския Ризеспор, а нито един от набелязаните за десен външен халф все още не е дал положителен отговор на офертата от Левски.

Спортният директор Георги Иванов и треньорът Стойчо Стоев имат набелязани поне четирима футболисти, чието проучване е завършило и те са одобрени за евентуални попълнения, но все още изчакват с отговора си. Мениджъри предлагат и други опции на „сините", които обаче не искат да избързват, за да се намали вероятността от нови грешки.

Както е известно два от вариантите са холандецът Джефри Сарпонг, който изкара проби в Родъръм и Блекбърн и конгоанецът Ерве Кадже. Той обаче не може да прекрати контракта си с белгийския Генк преди края на трансферния прозорец.