Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев ще може да разчита на най-добрите си футболисти за двубоя с Черно море тази вечер. Преди седмица Пенев записа първата си победа начело на ловчанлии (3:0 над Видима Раковски), като се очаква за днешния мач да направи само една промяна в състава.

В центъра на защитата ще се завърне Пламен Николов, а новоизлюпеният национал Бодуров ще заеме позицията в дясно на защитата. По всяка вероятност в средата на терена ще започне карето Том-Йеленкович-Сандриньо-Дока. В предни позиции пък ще действат Нифлор и Янев.

"Черно море са силен отбор, който е стабилен при единоборствата на терена. Познаваме ги добре. Очаквам да се получи добър мач и Литекс да спечели", уверено коментира Пенев.

В лагера на "моряците" положението е различно. Поради травми мачът пропускат М. Петков, Манолов, Лазаров и Атанасов. И в този мач бразилската суперзвезда Марио Жардел ще остане на резервната скамейка.

Варненци ще разчитат в предни позиции на Адемайр и Божилов, които ще бъдат подпомагани от Илиев и Юруков. Главен съдия на мача е Ахмед Ахмед.

Вероятни състави:

ЛИТЕКС: Винисиус, Бодуров, Барт, Пл. Николов, Занев, Том, Йеленкович, Сандриньо, Дока, Янев, Нифлор
ЧЕРНО МОРЕ: Пиргов, Маркес, Александров, Дяков, Тиаго, Илиев, Димов, Георгиев, Юруков, Адемар, Божилов

Начало: 21:00 часа
Градски стадион, Ловеч

Развитието на мача с коментар на живо може да проследите в "Topsport.bg".