Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини може да си отдъхне, след като отборът му сложи край на серията от неубедителни резултати в последните седмици с важна победа при гостуването на Борусия (Мьомнехнгладбах). След грешната стъпка в първия кръг срещу Ювентус, тази вечер „гражданите“ постигнаха успех и записаха първи три точки в турнира. Сити спечели с 2:1 след гол от дузпа на Серхио Агуеро в края на мача, но преди това само добрите изяви на Джо Харт спасиха "гражданите" от загуба.

„Това беше странен мач! За 65 минути игра двата отбора имаха много добри възможности да вкарат гол, ние не се защитавахме добре. В последния половин час започнахме да действаме много по-добре и спечелихме срещата“, сподели Мануел Пелегрини.

„Знаехме, че Борусия е много бърз отбор. Харт направи няколко блестящи спасявания. Резултатът можеше да е 4:4 след час игра, но като цяло ние доминирахме на терена“, допълни специалистът.

„Провървя ни в края на двубоя и в крайна сметка спечелихме дузпа, за разлика от липсата на късмет в последно време“, завърши Пелегрини.