Мачът между Стяуа Букурещ и ЦСКА София продължава да бъде сред водещите теми в медиите в Северната ни съседка. Въпреки, че до първият плейофен сблъсък за влизане в Лига Европа има повече от седмица, в Румъния вече се притесняват от „армейска инвазия".

Едно от водещите електронни издания в съседите - Prosport.ro днес предупреди, че шефовете на ЦСКА ще осигурят безплатна екскурзия на феновете, които си закупят абонаментни карти за новия сезон (бел.ред. за Сектор „Г", цената е 70 лв.).

По този повод румънците се тревожат, че на стадиона в Клуж ЦСКА ще бъде подкрепян от няколко хиляди свои фенове.

„Към момента записалите се за мача със Стяуа са около 500. Трябва да очакваме инвазия на фенове на ЦСКА в Клуж", предупреждават от електронното издание.

В същото време обаче привържениците на Стяуа далеч не се притесняват от евентуалната голяма агитка на ЦСКА. „Първо казаха, че ще дойдат 8000, после паднаха на 3000. Сега пък 500 човека вече си били взели билет. Няма значение, мачът е ясен", казват със задоволство привържениците на Стяуа.

От изданието припомнят, че в Клуж Стяуа не е особено обичан отбор и тимът е можел да получи далеч по-добра подкрепа, ако срещата се играе на „Генча". Както вече ви съобщихме обаче, теренът на стадиона на Стяуа е окаяно състояние.