Футболистите на Ботев посветиха победата с 4:2 над Славия на спонсора на клуба Георги Гергов. Бизнесменът навърши днес 51 години. Той не присъства на мача, но се е интересувал живо от неговия развой.

След края на срещата стана ясно, че футболистите на Ботев ще получат по 500 лева. Това стана възможно, след като президентът Димитър Христолов лично реши този път да не спази вътрешноклубния правилник, според който премии се дават само за класиране на полуфинал в турнира за купата на България. Самият Димитър Христолов също не бе на стадиона.

„Вярвахме в победата над Славия. След успеха ни над Беласица в събота напрежението в нашия отбор спадна и излязохме да покажем най-доброто от себе си. Познавахме добре съперника. Не си правихме никакви сметки, а се хвърлихме здраво в битката", заяви старши треньорът Тенчо Тенев.

„Когато няма напрежение в нашия отбор играем добре. Показахме, че можем да победим всеки съперник. Започнахме отлично и въпреки, че Славия поведе диктувахме събитията на терена. Благодаря на нашите фенове за подкрепата през целия мач. Те ни помогнаха много да победим", заяви Георги Христов.

„Това беше нашият най-добър мач за цялата година. Показахме, че можем да играем силен футбол и да победим всеки съперник. През целия мач бяхме по-добри от Славия. Благодаря на нашите фенове за мощната подкрепа през цялата среща", допълни Йордан Минев