Рекордьорът по титли от турнира "Dubai Duty Free Tennis Championships" - Роджър Федерер продължава победния си ход в Дубай, където днес преодоля Фернандо Вердаско и не даде дори сет на испанеца, надигравайки го с 6:4, 6:3.

Срещата започна с изненадващо предимство за световния №31, който в първите няколко гейма демонстрираше изключително агресивен тенис, а в същото време Маестрото допускаше множество непредизвикани грешки. Всичко това доведе до ранен пробив и предимство от 3-0 за испанеца, който малко по-късно отново задържа подаването си и поведе с 4-1.

В този момент обаче притиснатият до стената швейцарец просто отпусна ръката и заигра безгрешен тенис, с който напълно обърна развитието на откриващата част. Невероятен минаващ удар подпечата връщането на пробива в седмия гейм, при 4-4 Федерер реализира и още един брейк на нула, а след впечатляващите 20 поредни точки затвори първия сет за около половин час игра.

Тази серия определено не се отрази добре на самочувствието на Вердаско, който продължи да допуска доста неточности и отново загуби подаването си на старта на втория сет. Все пак лек спад в играта на Маестрото му позволи да върне моментално пробива след няколко прекрасни минаващи удара, но швейцарецът много бързо пое отново контрола в свои ръце и след нов брейк поведе с 4-2.

До края шесткратният шампион от Дубай не даде абсолютно никакви шансове на швейцареца да се върне в резултата, а при 5-3 дори отново спечели подаването му и след час на корта записа шестата си победа от шест мача с Вердаско. На четвъртфиналите Федерер очаква Ришар Гаске, който пречупи Роберто Баутиста Агут в трисетов трилър, завършил с 6-4 3-6 7-6(6).