Едно от първите две места в предварителна Група "C" от световното първенство е целта пред мъжкия национален отбор по волейбол.

Тимът ни стартира днес участието си на турнира с мач срещу Мексико. Срещата е от 17,30 часа в Гданск. Националите пристигнаха още в петък в Полша и вече направиха няколко тренировки в залата, в която ще се играят срещите.

Вицепрезидентът на федерацията Любо Ганев, който е част от българската делегация, предупреди играчите да не подценяват днешния си противник.

„Обстановката е прекрасна и всички момчета са много мотивирани. Организацията е добра, храната също. Момчетата са в добра форма и тренират пълноценно. Нашата цел е да изиграем максимално мотивирано всички мачове и да завършим на едно от първите две места в групата - заяви пред "7 дни спорт" Ганев.

Селекционерът Пламен Константинов няма проблеми със състава и ще може да разчита на всичко най-добро за мача с мексиканците. Като посрещачи се очаква да започнат капитанът Тодор Алексиев и Николай Пенчев, в центъра ще са Виктор Йосифов и Теодор Тодоров, разпределител ще е Андрей Жеков, който ще трябва да доставя добри топки за диагонала Цветан Соколов.