Ексцентричният собственик на Стяуа Джиджи Бекали е обещал по 15 000 евро на футболистите си, ако отстранят ЦСКА и влязат в групите на Лига Европа, пише "7 дни спорт".

Според телевизия GSP богаташът изчислява огромни приходи от мачове до Нова година - 1,2 милиона евро от награден фонд, 3,5 милиона евро от телевизионни права и по 1 милион евро на домакински мач, ако успее да уреди Стяуа да играе на новия 55-хиляден национален стадион.

Премиите в другия гранд Динамо (Букурещ) за успех над украинския Ворскла са само по 5000 евро. Преди две години шефовете на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов дадоха по 10 000 евро за отстраняването на Динамо (Москва) и влизането в групите на Лига Европа.

Медиите в Румъния пък са доста учудени от твърденията на футболисти и треньори на ЦСКА, че изобщо не са запознати с отбора на Стяуа. Веднага след изтеглянето на жребия наставникът на българския тим Милен Радуканов, който е играл в Румъния, призна, че познава Стяуа само от обща култура.

Сега от вестник , "Проспорт" са изумени от изказване на Мишел Платини. "Нищо не знам за този отбор, дори и един футболист не познавам. Само Янис Зику ни каза, че съперникът е много силен. Той е запознат с румънците и трябва да ни помогне", коментира нападателят на ЦСКА пред румънското издание.