Григор Димитров не само се класира за трети кръг на US Open, а стори това по един бляскав начин и след категорична победа с 6:1, 6:2, 6:2 над Дуди Села. След края на двубоя Гришо изрази задоволство от представянето си и сподели целта си за този сезон - класиране на финалния Мастърс.

"Двамата със Села сме играли на няколко пъти, а и от него имам една загуба. Знаех, че той може да е опасен противник. Днес бе много горещ ден, а що се отнася до мача, мисля, че в него успявах да взема правилните решения и да покажа добър тенис. Играта ми вървеше, сервирах и се движех добре, запазих високото ниво до края на срещата. Радвам се, че играх на корт "Луис Армстронг" и благодаря на публиката за сериозната подкрепа", анализира първата ни ракета, който вече води с 3-1 в преките двубои със Села.

В днешния мач Димитров вкара 65% първи сервис, а по време на въпросното интервю за "Евроспорт" бившата тенисистка Барбара Шет го похвали за това негово постижение, но Григор сподели, че на моменти е можел да се справи още по-добре.

"Можех да сервирам и по-добре, но най-важното е, че вече имам две победи зад гърба си. Да спечеля мача - това е нещото, което исках да постигна, така че съм доволен.

Страхотно е, че съм в трети кръг на турнир като US Open, особено на фона на това, че тук не бях печелил мач. Досега Откритото първенство на САЩ представляваше доста труден за мен турнир, но нещата вече се подредиха.

Важно бе да спечеля бързо при тези условия за игра. Като цяло започнах добре годината - в Австралия изиграх доста мачове и засега се запазвам от контузии. Доволен съм от представянето си през последните няколко месеца, но в същото време имам сериозни очаквания към себе си", добави първата ни ракета.

"Знам, че очакванията към мен са доста големи и се надявам да ги оправдая. Целта ми за сезона е да се класирам за финалния Мастърс в Лондон, но най-важното е да работя упорито всеки ден. Това е необходимо, ако искам да направя следващата крачка към по-високото ниво", завърши Димитров.