Новото попълнение на Реал (Мадрид) Тони Кроос заяви, че не е имал желание да напуска Байерн. Националът на Германия уточни, че е започнал да мисли за трансфер, след като преговорите с ръководството на Байерн за нов договор са приключили неуспешно. Тони Кроос добави, че до последно приоритет за него е било оставане в Байерн, но това не се е случило.

"Започнах да мисля за трансфер след неуспешните преговори с Байерн. Баварците винаги са били моят приоритет и не бях разговарял с никого. Но след като преговорите пропаднаха и голям брой клубове показаха интерес към мен, реших да потърся ново предизвикателство", сподели Кроос и добави: "Не напуснах Байерн, защото не съм се чувствал оценен. Играх за един от най-големите клубове в Европа и бях титуляр при няколко треньора".

"Но Реал Мадрид е огромно предизвикателство. Хората в целия свят знаят за Реал Мадрид. Хиляди присъстваха на официалното ми представяне на "Сантиаго Бернабеу" и президентът на клуба Флорентино Перес на няколко пъти бе прекъсван от възгласите на феновете. Никога не съм виждал подобно нещо. Този клуб просто е правилната стъпка за мен", каза още световният шампион с Германия.