Отборът на Манчестър Сити ще трябва да защити английската чест в Шампионската лига. След безславното отпадане на Юнайтед и Челси, и очертаващото се такова на Арсенал, „гражданите" са единственият клуб от Острова, който има реален шанс за пробив на четвъртфиналите. Селекцията на Мануел Пелегрини е само на 90 минути от това историческо за тях постижение.

Кун Агуеро и компания спечелиха визитата си на Динамо (Киев) с 3:1 и днес ще трябва умело да задържат или увеличат преднината си в общия резултат. Очакванията са, че това ще се случи доста лесно. Гостите от Украйна обаче демонстрират самочувствие и мечтаят за сензационен развой на събитията.

Мануел Пелегрини вече обяви, че Яя Туре е възстановен от травмата си и ще бъде на разположение за днешния осминафинал-реванш. Успокоение за крайния успех им дава и фактът, че от 14 опита до този момент, Динамо така и не е постигал победа на английска земя. Двубоят за домакините пропускат контузените Фабиан Делф, Де Бройне и Тасенде. Множеството проблеми са в лагера на гостите, през уикенда те постигнаха шампионатен успех над Карпати с 2:1, но двубоят днес на „Етихад" пропускат Рибка, Морозюк, Петрович, Бурда, Мякушко и Рибалка.

Главен арбитър на срещата е Овидиу Хатеган от Румъния, с помощници Октавиан Совре и Себастиан Джордже. Допълнителни асистент съдии пък са Алкандру Тудор и Себастиян Колтческу. Делегат на УЕФА е Жоао Морайш.

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК: ЛИНК 1, ЛИНК 2, ЛИНК 3, ЛИНК 4

МАНЧЕСТЪР СИТИ-ДИНАМО (КИЕВ) 0:0

СТАДИОН: „Етихад"

СЪДИЯ: Овидиу Хатеган (Румъния)

СИТИ: Харт, Компани, Сабалета, Фернандо, Агуеро, Навас, Силва, Клиши, Фернандиньо, Отаменди, Туре (резерви: Кабайеро, Стърлинг, Коларов, Бони, Мангала, Демикелис, Гарсия)

ДИНАМО (КИЕВ): Шовковски, Велосо, Антунеш, Драгович, Ярмоленко, Гармаш, Гусев, Вида, Буялский, Хачериди, Теодорчук (резерви: Рудко, Силва, Яковенко, Сидорчук, Корзун, Гонзалес, Макаренко)