Отборите на Берое и Локомотив (Пловдив) ще дадат началото на поредния кръг в „А" група.  Битката в Стара Загора се очертава да бъде изключително интересна, тъй като и двата тима имат изключителна необходимост от трите точки.

Домакините са в серия от три последователни мача без успех, което със сигурност притеснява селекцията на Петър Хубчев. Заралии загубиха последните си две гостувания, при които дори не съумяха да отбележат попадение.

Поради този факт, атаката днес повежда Георги Божилов, а на резервната скамейка сяда новото попълнение Исмаил Иса. Останалите в атакуващата формация на старозагорци са Спас Делев, Стивън Петков и Неманя Милисавлевич. Намиращият се в слаба форма Том логично остава извън стартовите 11, като в средата са предпочетени Елиаш да Силва и Игор Джоман.

Ситуацията в Локомотив пък е напълно различна. „Смърфовете" са в серия от две последователни победи, постигнати срещу селекциите на Пирин и Славия. Пловдивският клуб постепенно се стабилизира след финансовата и управленска криза, което помага за спокойствието на Христо Колев и неговите момчета.

Подобно и на мача със Славия, Емил Гъргоров-Бадема отново не попада сред титулярите на Христо Колев. Бащата залага на вече доказания тандем Камбуров-Балдовалиев, подкрепян активно по крилата от Димо Бакалов и Бирсент Карагерен. В отсъствието на Александър Тунчев, мястото до Киро Котев в отбрана отново е заето от Николай Димитров.

Главен арбитър на днешната среща е Станислав Ставров, с помощници Илиян Капарашев и Ивайло Атанасов. Събитията зад двете врати ще наблюдават  Георги Давидов и Стоян Денев. Съдийски наблюдател е Радан Мирянов от Варна.

БЕРОЕ-ЛОКОМОТИВ (ПД) (Стартови състави и развой на срещата по минути)