Бъдещият модерен национален стадион няма да бъде в столичния квартал „Надежда". Това разкри президентът на Локомотив (София) Николай Гигов. Както е известно преди няколко седмици премиерът на страната Бойко Борисов намекна, че новото спортно съоръжение може да бъде построено на мястото, където в момента е стадион „Локомотив". Този вариант обаче е отпаднал.

„Този вариант отпадна. Локомотив ще запази стадиона си, така и трябва. Скоро ще модернизираме съоръжението си. Благодаря на г-н Борисов за разбирането и за помощта, която оказва", сподели Гигов. Както е известно днес министър-председателят на България Бойко Борисов се срещна с президентите на столичните клубове, за да разнищват темата за собствеността на стадионите в София.

„Срещнахме разбиране от премиера, което за нас е изключително важно. В кратък срок ние трябва да предоставим предложения, които да бъдат разгледани. Нашите стадиони (в София) са държавни, а 25 години никой не е инвестирал 1 стотинка в тях. Всички средства сме давали ние - собствениците на клубове. Нормално е, да искаме помощ от държавата, все пак това са държавни съоръжения. В провинцията не е така. Там повечето стадиони са общински, а общините помагат и инвестират", коментира още Гигов.

Доволен от срещата с премиера остана и президентът на Славия Венци Стефанов. „За първи път, откакто се занимавам с футбол, човек на толкова високо ниво проявява интерес към състоянието на стадионите. Благодарим на г-н Борисов. Това е правилният път стадионите в София да се модернизират", каза Стефанов.