Масови сблъсъци между привърженици на Локо и Ботев се разразиха из нощен Пловдив след дербито за Купата, завършило 1:1 на "Лаута".

Сбивания имаше пред ресторант "Рандеву" до "Събота пазар" и градинката край СОУ "Свети Константин Кирил Философ" в квартал "Кючук Париж". Бой стана и край църквата "Света Петка", както и по бул. "Княгиня Мария Луиза".

Десетина привърженици на двата клуба потърсиха помощ в дежурните кабинети на МБАЛ "Пловдив" и Университетска болница "Свети Георги".

Още във вторник след обяд с откъсната до китката ръка там бе приет 21-годишният фен на "канарчетата" Кристиян (с прякор Очиларката). Той е пострадал, докато поставял фитила на самоделни бомбички, които правел у дома за дербито.

Шефът на клиника по ортопедия и травматология д-р Владимир Ставрев съобщи, че няма опасност за живота на пострадалия младеж, за който приятели и фенове на Ботев от ранни зори в сряда даряваха кръв.

Изненадващо, няма нито един арестуван фен преди, по време и след мача. Около 30-ина привърженици на Локо и Ботев са били отведени в Първо РУП след меллетата в "Кючук Париж". Задържаните обаче са освободени, без да са им повдигнати обвинения, пише "Труд". Същият е случаят с тримата задържани от полицията фенове на Локо, налетели да бият в миксзоната на "Лаута" лекаря на Ботев д-р Георги Касабов.

Домакинът на мача - Локомотив, се очаква да отнесе солена глоба за зарята в началото на второто полувреме на дербито. Тогава бяха изстреляни фойерверки, които след взривяването си се приземяваха с парашутчета на терена. Санкции чакат и Ботев заради десетките взривени на пистата бомбички и ракети.