Малко футбол видяха зрителите на стадион "Рейно де Навара" в Памплона. Осасуна и Валенсия завършиха при нулево равенство и не предложиха почти нищо на привържениците.

"Головите положения се открояваха с липсата си", написа в - к "Ас" по отношение на срещата.

Преди началото на двубоя, наставникът на валенсианци Роналд Куман бе заявил, че Валенсия няма да използва вече схемата 4 - 4 - 2, а ще играе в подредба 4 - 3 - 3. Но явно и това не помогна на гостите да предотвратят четвъртия си пореден мач без победа в лигата.

Двата тима излязоха предимно с мисълта да не загубят и положенията пред двете врати почти липсваха. Очакваше се твърд двубой и това се оправда, когато Кручага удари с ръка в лицето Мигел, но реферът Рамирес Домингес не забеляза това действие. За сметка на това показа жълт картон на Иван Елгера, който протестираше срещу действието на Кручага.

Впоследствие една от младите надежди на Валенсия Съни нанесе удар, но не създаде сериозен проблем за вратаря на Осасуна Рикардо.

Домакините опитаха да отговорят с комбинация между Кручага и Хавиер Портийо. Отбраната на Валенсия изгледа как юношата на Реал (М) обстрелва вратата на Канисарес, но опитният страж отрази удара.

Деструктивните действия взимаха връх над креативната игра. Все пак преди почивката Ярослав Плашил и Давид Силва опитаха късмета си, но безуспешно.

Но само рефлексът на Канисарес спаси валенсианци от попадени в началото на второто полувреме. Изстрел на Плашил рикошира в тялото на Мигел и стражът на гостите трябваше да показва най - доброто от себе си.

Това, обаче, се оказа най - доброто положение за домакините до края на срещата. Валенсианци също не създадоха почти нищо опасно пред вратата на Рикардо и срещата приключи при нулево равенство.

За Осасуна това бе пети пореден двубой без победа у дома, а Валенсия има едва 2 успеха в последните си 10 срещи във всички турнири - и двата в Примера дивисион.