Нападателят на Арсенал Робин ван Перси до часове ще стане играч на Манчестър Юнайтед. Двата тима потвърдиха на официалните си сайтове, че са постигнали договорка за условията по сделката, а холандецът ще пътува утре за Манчестър, за да премине медицински тестове и да парафира своя договор.

Така може би най-голямата сага на това лято практически приключва. Голмайсторът на Висшата лига за миналия сезон обяви в началото на лятото, че няма да подпише нов договор с "артилеристите".

За неговия подпис се бориха Манчестър Сити, Ювентус и Юнайтед, но както усилено се твърдеше през последните дни, най-близо до подписа на Ван Перси е бил сър Алекс Фъргюсън.

"Манчестър Юнайтед се радва да съобщи, че постигна договорка с Арсенал за трансфера на Робин ван Перси. Сделката е въпрос на медицински прегледи и договаряне на личните условия с играча", се казва в изявлението на сайта на вицешампионите, а подобен текст огрява и сайта на Арсенал.

Проблеми с личните условия на холандеца не се очакват, тъй като от месеци се говори, че те вече са договорени, като трансферът е въпрос единствено на договорка за трансферната сума между двата английски гранда.

Засега сумата не се съобщава, като по всяка вероятност повече параметри по сделката ще бъдат съобщени утре, когато Ван Перси официално стане играч на "червените дяволи" и бъде представен пред медиите.