С 10 души отборът на Илиан Илиев - Интерклуб Луанда се добра до точката в градското дерби от седмия кръг на първенството в Ангола, след като завърши 1:1 с Бенфика де Луанда.

След нулево първо полувреме зрителите на стадиона в Луанда станаха свидетели на доста интересен мач, със заряд на истинско дерби, пишат медиите в Ангола.

В 50-ата минута вратарят на Интерклуб бе изгонен за нарушение в наказателното поле, но играч на Бенфика изпусна отсъдения 11-метров наказателен удар. Въпреки това в 80-ата минута с Бенфика поведе в резултата, а тимът на варненския специалист успя да се добере до равенството с гол в 94-ата минута. Въпреки че бе с 10 души на терена повече от 40 минути, в края на двубоя домакините можеха и да спечелят срещата. В 95-ата минута играчите на Илиан Илиев пропуснаха изгодна ситуация пред вратата на Бенфика, с което и да спечелят дербито на Луанда.

Така Интерклуб Луанда продължава да не познава вкуса на загубата от началото на сезона. Илиан Илиев и компания все още се намират на върха в класирането с три победи и четири равенства, и актив от 13 т.

В следващия кръг Интерклуб, в който са още двама българи - Петьо Костадинов и Здравко Здравков, гостува на 11-ия в класирането Рекреативо Кайла в градското дерби на Луанда.