Отношенията между двата най-добри отбора в Германия в последните години - Байерн, който и тази година стана шампион, и Борусия Дортмунд, са близки до точката на замръзването. Причината за това е заем от преди 10 години, обяви изпълнителният директор на баварския клуб.

Двете страни изглеждат като пред прага на словесна война, която няма да завърши скоро заради 2 милиона евро, които Байерн е отпуснал на съперника си през 2004-а година. По това време Борусия беше в доста тежко финансово положение, а днес хората от клуба от Рур твърдят, че офертата на техния съперник е била далеч от представата за коректна лихва.

"Президентът на нашия клуб Карл Хопфнер представи фактите коректно, след като преди това колегите от Дортмунд не го направиха по най-точния начин", заяви Карл-Хайнц Румениге пред "Билд" днес.

"Има добри времена, има и лоши времена на отношения между клубовете. Такъв беше случаят в миналото с Кьолн при Кристоф Даум, така беше и с Вердер. Не може само да се гушкаме", каза още Румениге.

В последните четири години Дортмунд се превърна най-сериозният опонент на баварците не само на домашната сцена, но и в Европа, след като двата отбора играха на финала в Шампионската лига през май 2013-а. През 2012-а година жълто-черните спечелиха дубъл в Германия, през 2011-а станаха само шампиони.

Преди няколко дни пък вече при решен шампионат Борусия (Дортмунд) се наложи с 3:0 на "Алианц Арена".

"Байерн не се нуждае от помирителна среща, нито пък се нуждае от каквато и да е среща. Просто искам да кажа, че в бъдещето ние няма да вечеряме или обядваме заедно. Така е по-честно, отколкото да показваме уважение, което не съществува, каза Румениге.

След като спечели титлата, Байерн е на път да направи втори пореден успешен сезон, като е на финал за Купата на страната и на полуфинал в Шампионската лига. Днес баварците гостуват на Реал Мадрид в първи полуфинален мач от най-престижния европейски клубен турнир.