Локомотив (София) надигра с 2:0 Локомотив (Пловдив), в срещата между двата състава от 8-мия кръг на "А" група.

Провеждането на двубоя на няколко пъти оставаше под въпрос, тъй като в столицата се разрази истинска буря, включваща бурен вятър и силен дъжд.

Срещата все пак завърши, като за радост на домакините те успяха да се поздравят с победата. Тя стана факт благодарение на попадения на Романов след малко повече от половин час игра, както и на Шехуди, в заключителните минути на мача.

Румен Трифонов смени Камен Хаджиев в състава на домакините. Опитният боец на „червено-черните" игра на мястото на наказания си съотборник, като това бе и най-сериозната за отбелязване промяна в обичайните 11 за софиянци.

В самото начало днес се изсипа обилно количество дъжд, който продължи 15-тина минути - съвсем достатъчно за родните стандарти, за да бъде поставено доиграването на двубоя под въпрос.

Двете единайсеторки все пак решиха да продължат спора помежду си, въпреки тежките атмосферни условия.

В 13-ата минута добро центриране в половината на гостите на първо време бе избито от вратаря Господинов, но при добавката Романов не сгреши, давайки предимство на състава си.

Единственото положение за гостите през първото полувреме дойде в 32-ата минута, когато Сандански стреля от далечна дистанция, но Митрев изби шута му.

На почивката попълнения от юношенската школа на домакините бяха привикани на помощ, за да изчистят терена от голямото количество наваляла вода. Изпълнителният директор на "железничарите" Георги Марков не остана доволен от състоянието на игрището и призова двубоят да бъде прекратен, но това така и не се случи.

Освен всичко останало Марков призна и че в клуба заплати не са били получавани от месец и половина.

През вторите 45 минути условията за игра не бяха особено добри, от което пострада качеството на игра, предложено и от двата тима.

Все пак домакините заслужено се добраха и до втори гол в мача. Той падна 10 минути преди края, когато при една контра за Локо (София) тежкият терен не позволи на бранителите на пловдивчани да изчистят кълбото в предни позиции, то бе откраднато от Шехуди, който я вкара в мрежата за 2:0.

Нови попадения така и не паднаха, което означаваше, че 4-ата победа на столичните "железничари" е факт. Така във временното класиране те върнаха Левски в долната половина на таблицата, събирайки актив от 14 точки - колкото има 5-ият Ботев и само с 3 по-малко от лидера ЦСКА.

КОМЕНТАР ПО МИНУТИ И СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕТЕТЕ ТУК!