"Битката за Тракия" приключи без победител. Регионалното дерби между Берое и Ботев завърши при разочароващото 0:0, а по-недоволни със сигурност трябва да бъдат домакините. Момчетата на Петър Хубчев бяха сериозно порязани от главния съдия, който отмени техен гол в 77-ата минута. С още пропуски пък се отличиха Милисавлевич и влезлият като резерва Спас Делев.

Гостите от Ботев  спечелиха стратегическа точка, която помогна на "канарчетата" да се изкачат до седмото място в таблицата. Ситуацията за тях можеше да бъде още по-положителна, ако Алекс Колев не бе пропилял една отлична ситуация в 67-ата минута.

Берое пропусна възможността да запише втори успех пред своята публика, но въпреки това успя да се изравни по точки с третия във временното класиране Славия (София).

Първата част не предложи много емоции за феновете на футболната игра. Непрестанният дъжд затрудни максимално 22-ата на терена, които пък компенсираха с много ритане и блъскане. От това пострада атрактивността на дербито, като първото по-интересно положение бе отчетено след половин час игра. Серкан Юсеин стреля от 30 метра, Иво Иванов в опита да изчисти с глава насочи към собствената си врата, но Макенджиев се намесва чудесно и изби в корнер.

Заралии отговориха на предизвикателство в 42-ата минута, когато голът висеше на косъм. Георги Божилов получи топката на границата на наказателното поле, след което отправи техничен изстрел в долния десен ъгъл. Стражът Голас обаче бе на мястото си и изби в ъглов удар.

Берое бе далеч по-активният отбор през второто полувреме. Домакините атакуваха далеч по-опасно и това си пролича ясно в 62-ата минута. Златков сбърка, като се подхлъзна. Андонов пое и излезе на чиста позиция, но се забави. Все пак атаката продължи. Милисавлевич получи отдясно в пеналта и шутира, но право в ръцете на Голас.

Бразилският страж бе на висота и няколко секунди след това. Джоман поде бърза атака през центъра и подаде вляво в наказателното поле за Петков. Младокът стреля силно от движение към близкия ъгъл, а вратарят на Ботев изби в ъглов удар.

Постепенно Ботев погледна малко по-смело към беройската врата и това им предостави две отлични възможности. Първата се откри пред Александър Колев. Нападателят засече с глава отлично центриране на Айтов, ала Макенджиев демонстрира котешки рефлекс и с една ръка спаси своите. Докато избърше калта от екипа си, бившият играч на ЦСКА се наложи да отрази и бомбен шут на Милен Гамаков.

Така се стигна и до най-спорното положение в срещата. Берое успя да поведе в 77-ата минута, ала голът бе отменен поради засада на Елиаш. Домакините реагираха доста бурно, тъй като бразилецът сякаш не игра с топката при центрирането на Делев . Напрежението на стадион "Берое" взе връхната си точка, а страничният съдия веднага бе наобиколен от всички играчи в "зелено-бяло".

До края беройци отново имаха шанс за гол, ала съдбата отново им отне радостта. Станислав Костов центрира акуратно към непокрития Делев, който стреля от воле, но за негово съжаление коженото кълбо премина на сантиметри от страничната греда.

В следващия кръг Берое гостува на Литекс, а Ботев има тежката задача да домакинства на Черно море.

БЕРОЕ-БОТЕВ (ПД) 0:0 (Развой на срещата по минути)