Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалното откриване на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години на стадион „Берое” в Стара Загора. Стартът на Евро 2015 бе даден от Стилиян Петров, който пожела успех на България.

Европейското първенство по футбол ще се проведе в Бургас, Созопол, Сливен и Стара Загора. В рамките на 16 дни ще се играят 33 международни мача. За първи път от 2002 година във формата ще участват 16 национални отбора. Почетен председател на шампионата е министър-председателят Бойко Борисов, а председатели – министър Красен Кралев и президентът на БФС Борислав Михайлов.

„Домакинството на това авторитетно спортно събитие е изключително важно за България, не само защото представя страната ни пред света, но и защото популяризира футбола сред най-младите и подрастващите. Държавата подкрепя това престижно първенство, в което ще премерят сили националните юношески тимове на Европа, а нашата спортна общественост очаква с интерес футболните двубои и ще аплодира майсторството, добрата игра и спортсменството”, заяви министър Красен Кралев по време на церемонията по откриването.