Вицепрезидентът на Българския футболен съюз - Атанас Фурнаджиев сподели пред Topsport.bg мнението си за собственика на шампиона Лудогорец - Кирил Домусчиев.

Конкретен повод за изказването на единия от босовете в българския футбол бе сключената преди няколко дни сделка между БФС, клубовете от „А" група и „Футбол Про Медия", касаеща телевизионните права в шампионата на страната.

Още вчера Фурнаджиев потвърди пред медията ни, че в касата на Централата са постъпили свежи 1,5 млн. лева. „Футбол Про Медия". Фирмата на Кирил Домусчиев ще налее в "А" група точно 30 млн. лева от 2016-а до 2021-а година. За първите две години след 2016-а клубовете ще си разпределят по 5,5 млн. лева, на третата - 6 млн. лева, а за последните две години - по 6,5 млн. лева. По-силните отбори ще прибират по 700-800 хил. лева от TV права, което ще е доста сериозно увеличение в сравнение със сегашните суми.

"Господин Домусчиев постъпи правилно. Това беше ходът, който беше необходим към момента.

Не ме разбирайте погрешно - лично нас в Българския футболен съюз тези средства не ни облагодетелстват, тъй като ние ги превеждаме директно на клубовете. Именно те бяха тези, които имаха нужда от тях.

Радваме се, че преговорите минаха успешно и бе постигнато съгласие, защото знаете, че все пак говорим за силни личности с характер и собствено мнение, за които не е толкова лесно да се обединят около едно конкретно мнение.

Така или иначе сме доволни от стечението на обстоятелствата.

Господин Домусчиев неведнъж вече бе доказвал, че е бизнесмен, в истинския смисъл на думата. Направи го и сега. Неговият бизнес нюх е завиден. Той действа подчертано категорично и може да се каже, че ходовете му са насочени и не просто случайно осъществени. Аз лично се радвам, че последният му такъв бе свързан именно с благосъстоянието и спокойствието във футбола ни. Имаме нужда от това", заяви Фурнаджиев.