Отборът на Борусия (Дортмунд) продължава с наглед невъзможното преследване на шампионите от Байерн. Вестфалци намалиха изоставането си до само пет точки, след като днес постигнаха важен успех при домакинството на Хановер 96 с 1:0.

Последният в Бундеслигата сериозно озори „жълто-черните", които цели 56 минути се мъчиха пред вратата на Зийлер. В крайна сметка, победният гол бе дело на арменеца Мхитарян, който се разписа след брилянтна солова акция и акуратен изстрел от границата на наказателното поле.

До края Дортмунд не успя да отбележи още едно успокоително попадение, което поддържаше интригата в двубоя до самия му край. Нападателите на Хановер обаче така и не успяха да затруднят Бюрки.

Байер (Леверкузен) се реваншира на своите фенове за отпадането от турнира за Купата на Германия. „Аспирините" надвиха като гост Дармщад с 1:2 и по този начин вече изпревариха загубилия днес тим на Херта Берлин. Дармщад поведе  в резултата още в 28-ата минута след попадение на Вагнер. Леверкузен обаче стигна до пълния обрат след почивката, когато Сулу първо си вкара автогол, а след това Бранд донесе и важните три точки за един от бившите отбори на Митко Бербатов.

Гореспоменатият тим на Херта пък бе съкрушен от намиращия се в супер форма тим на Щутгарт. „Швабите" продължават без загуба през 2016 година, след като триумфираха с 2:0 над столичани. Точни за успеха бяха Дие и Костич. Така момчетата на Юрген Крамни вече са на девета позиция с 27 точки.

Волфсбург сложи край на „черната" си серия и най-сетне се поздрави с успех. „Вълците" надиграха Инголщад с 2:0 и по този начин запазиха сериозни надежди за участие в евротурнирите и през следващата години. Триумфът бе подпечатан след голове на Нохе и Юлиан Дракслер.

В битка на дъното, Вердер и Хофенхайм си спретнаха самоубийствено реми. И докато точката може да е някакъв плюс за „бременските музиканти", които са на баражното 16-то място. То нещата за Хофе вече са отчайващи. Спасението е на цели 6 точки разстояние.

БУНДЕСЛИГА, 21-ви кръг, резултати:

ДАРМЩАД-ЛЕВЕРКУЗЕН 1:2

ДОРТМУНД-ХАНОВЕР 1:0

ЩУТГАРТ-ХЕРТА БЕРЛИН 2:0

ВОЛФСБУРГ-ИНГОЛЩАД 2:0

ВЕРДЕР-ХОФЕНХАЙМ 1:1


Borussia Dortmund 1-0 Hannover 96 (57' Mkhitaryan) by arcturusmedia33