Мениджъри, работещи за отбори от Китай и Украйна, идват в България за капитана на Локомотив Пд Христо Златински. Халфът отново предизвика интереса към себе си след силните си изяви за черно-белия тим.

Златински е най-силно представящият се играч от четата на Емил Велев.

Независимо от 13-ото място на Локо в класирането, Христо впечатлява с изявите си, твърди "7 дни спорт". През лятото той водеше преговори с отбори от тези две държави, но до закупуването му не се стигна. След като Коко Динев се раздели с Локо Пд, капитанът на черно-белите отново реши да си търси късмета на друго място, но до трансфер отново не се стигна и той остана на Лаута при Веселин Марешки.

Сега обаче тимове от тези две държави са готови да преговарят за него. Шефовете на Локо са готови да го продадат за 300 000 евро. Ако този трансфер стане, собственикът на черно-белите Веселин Марешки ще успее да си избие част от средствата, които вложи в стабилизирането на клуба. Имената на отборите, които искат Златински, обаче не се съобщават на този етап.

Междувременно силните игри на Златински не останаха незабелязани и от националния селекционер Любослав Пенев и халфът получи повиквателна за мачовете с Дания и Чехия. Именно неговото име е спрягано за заместник на наказания Светослав Дяков в центъра на полузащитата.