Роджър Рашийд потвърди, че се разделя с Григор Димитров. "Григор реши да прекрати нашето сътрудничество - написа той в Twitter. - Последните две години бяха вълнуващи и успешни и наистина се насладих на работата ни. Уважавам решението му и мога само да пожелая на Григор успех в преследването на целта му, която е да е по върховете на мъжкия тенис."

Григор обяви, че започва да тренира с именития австралиец на 7 октомври 2013 година в профила си във Фейсбук. Още в първата седмица на тяхното сътрудничество хасковлията спечели дебютния си трофей в Стокхолм. Следващата година дойдоха титлите в Акапулко, Букурещ и Кунис Клъб, както и историческия за България полуфинал на Уимбълдън, последван от рекордно осмо място в световната ранглиста.

Последва спад в играта на Димитров от миналия юли и много проблеми през 2015 година, в която записа два полуфинала в Бризбън и Истанбул.

Като фаворит за поста на Рашийд се сочи Пол Анакон, който е работил с Пийт Сампрас и Роджър Федерер.,

Григор е сред елитните тенисисти, сменили най-много наставници. Той е работил с Петер Лундгрен и Питър Макнамара, докато беше част от академията "Муратоглу" в Париж и с Микаел Тилстрьом по време на престоя му в академия "Good to Great" в Стокхолм, преди да започне сътрудничеството му с Роджър Рашийд.