С настроение и на пълни обороти „моряците” продължават подготовката си за 1/16 – финалите от турнира за Купата България срещу Созопол. В първото занимание (на стадион „Младост”) от новата седмица се включиха всички налични футболисти, съобщиха от клуба.

Тодор Паланков също тренира със своите съотборници. През изминалата седмица опорният халф на Черно море беше на индивидуална програма и облекчен режим, заради полученото разтежение на дербито с ЦСКА (1:1). Във вторник той ще мине ехограф, след който ще се реши кога ще е готов за игра.

Във варненския тим има оптимизъм за добро представяне и в турнира за националната купа, а футболистите на „Морето” искат успешната им серия да продължи. Сблъсъкът е в сряда от 16 ч. в южния град.

Георги Игнатов е главен съдия. Ще му асистират Иво Боев и Стоян Владимиров. Четвърти арбитър е Живко Недялков. Твърдо аут за мача със Созопол са възстановяващите се от операции Бакари и Дани Георгиев. Във вторник „моряците” ще направят още 1 занимание във Варна, след което ще пътуват за сблъсъка.