Нико Розберг кара в Абу Даби с много стар двигател. Това разкри самият пилот, който загатна, че именно заради това смята, че неговият съотборник Люис Хамилтън ще има предимство по време на квалификацията и състезанието.

Пилотите този сезон имаха право само на по 4 задвижващи системи за всичките 19 състезания и ако използват допълнителни следваха солидни наказания в стартовата решетка.

А Нико имаше проблеми този сезон с моторите, след като гръмна един по-стар в края на състезанието на Монца, а в същия уикенд в Италия новата спецификация на мотора му създаде главоболия и се наложи тя да бъде заменена. В последствие последната така и не можа да бъде използвана пълноценно в следващите надпревари.

"Знаем, че ще бъде трудно, защото съм с изключително старт мотор, след като загубих 4-ия си такъв за годината преди това. Този сега има много навъртени много километри и определено ми коства скорост на правите, обясни Нико. - Аз трябва просто да бъда по-бърз в завоите, но трасето си е зависимо доста от двигателя. Още в Бразилия беше трудно, но тук ще бъде още повече и ще ми коства още време".