Левски съсипа с 5:2 шведския Калмар в мача реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Гарра Дембеле и Исмаил Иса успяха да отбележат по 2 гола, а едно попадение добави Даниел Младенов.

Така с общ резултат 6:3 "сините" продължават напред в Лига Европа, където утре ще научат своя следващ съперник.

Особено впечатляваща роля за успеха отново изигра нападателят Гарра Дембеле, който взриви публиката с двата си гола и безкрайното желание за игра. Отлично му акомпанираха по двата фланга Жоазиньо и Даниел Младенов. Последният се отличи освен с попадение и с асистенция. Резервата Исмаил Иса пък заби нови 2 попадения и вече има 4 в Лига Европа.

Левски стартира срещата ударно. Още в 12-ата минута Дарко Тасевски направи блестящ рейд и намери Гарра Дембеле на удобна позиция, а от такива "Черния Гонзо" не греши - 1:0.

Голът на успокоението дойде в 32-ата минута, когато Дембеле увлече бранителите на Калмар и от това се възползва Дани Младенов, който с глава реализира за 2:0.

Това бе резултатът, при който приключи първата част.

След почивката Левски опита да играе на контра и се прибра отзад, подобно на двубоя с ЦСКА в неделя. Това привидно даде резултат.

В 71-ата минута Гарра Дембеле опроверга мнението, че не може да играе с глава и реализира блестящ гол за 3:0. Той засече прекрасно центриране на Веселин Минев.

Малко след това на мястото на Дембеле се появи Исмаил Иса, а Мариян Огнянов влезе вместо Дарко Тасевски.

В типичен стил Левски се отпусна и за малко не бе наказан. Само за 3-4 минути шведите вкараха на 2 пъти и опънаха нервите на "сините" фенове. Израелсон и Йохансон бяха точни за 2:3.

След 10 минути драма на "Герена", еуфорията отново се завърна в даденото продължение. Това стана благодарение на резервата Исмаил Иса. Той първо направи добавка за 4:2, след като Жоазиньо уцели гредата. Малко след това той показа и блестящата си игра с глава, засичайки остро центриране на Дани Младенов.

ЛЕВСКИ: 1. Георги Петков, 2. Дъстли Мулдер, 5. Иво Иванов, 55. Йордан Милиев, 14. Веселин Минев, 45. Владимир Гаджев, 22. Дарко Тасевски, 10. Христо Йовов (Балтанов 24`), 17. Даниел Младенов, 20. Жоазиньо, 39. Гарра Дембеле (Иса 73`).

КАЛМАР: 1. Петер Васта, 3. Йоахим Ланц, 5. Тобиас Карлсон, 9. Стефан Ларсон, 23. Матиас Йохансон, 20. Ерик Израелсон, 25. Тобиас Ериксон, 8. Хенрик Ридстрьом, 7. Джими Аугустсон, 80. Дъглас да Силва Виейра, 11. Абиола Дауда.

Стадион: "Георги Аспарухов", 15 000 зрители.

СТАТИСТИКАТА ОТ СРЕЩАТА!