Грандът на испанския футбол Реал (Мадрид) вече е едноличен лидер в класирането на Ла Лига, след като в среща от програмата на 12-ия кръг на шампионата се наложи с категоричното 4:0 като гост на Ейбар.

Хамес откри головата сметка на "галактикос", а с попадения на Роналдо, Бензема и отново Роналдо (от дузпа) бе оформено и крайното 0:4.

В 23-ата минута Кристиано Роналдо центрира добре към Хамес, който с глава от близка дистанция откри резултата в полза на тима си.

Натискът на гостите продължи, а португалската звезда в редиците на столичани неистово търсеше поредното си попадение за отбора, като стреляше от всякакво разстояние, при всеки отдал му се случай.

Три минути преди почивката усилията на Кристиано бяха възнаградени, като Карвахал подаде към Роналдо, който с премерен изстрел с десния крак не сгреши, покачвайки на 2:0.

През второто полувреме ситуацията на терена остана същата, а в 70-ата минута всичко окончателно приключи, след като Хамес асистира на Бензема, направил 0:3.

Крайното 4:0 бе оформено от Кристиано Роналдо, разписал се от дузпа 7 минути преди последния съдийски сигнал.

Така с поредните си 3 точки в актива, "кралете" остават едноличен номер едно в подреждането, събирайки актив от 30 точки - 4 повече от втория Атлетико.