Каролине Возняцки забравила чека си на стойност $1.45 млн. след поражението от Серина Уилямс на финала на US Open по-рано този месец. Това разкрива Wall Street Journal в обширен материал за бившата №1 в света.

"Тя прие трофея си и говори с журналистите, след което събра вещите си и се отправи с автобомил към апартамента си в Манхатън", пише в статията.

Очевидно никой не може да остави толкова пари зад гърба си и 24-годишната датчанка се появила половин час по-късно. "След 30 минути тя пристигна обратно в центъра, а на лицето ѝ бе изписана лека паника. "Забравих да взема чека си", казала тя.

Преследването на първа титла от Шлема, постоянните купони със Серина Уилямс и раздялата с Рори Макилрой бяха основните теми, които вълнуваха пресата в последните седмици. Но маркетинговият потенциал на тенисистката също често попада в светлините на прожекторите.

Wall Street Journal се опита да погледне в банковата сметка на Возняцки, но тя обясни, че не се вълнува от финансовата страна, а прави всичко от любов към спорта.

"Никога не мисля за това. Искам да се справям добре заради самата себе си и моите спонсори... Но не чувствам напрежение, защото не играя за пари. Имам достатъчно за храна и за хубави обувки. Важен е тенисът. Парите не ме мотивират", категорична е Каролине, която има рекламни договори с големи компании като Rolex и Adidas.