Роджър Федерер ще замени със семейна ски почивка Мастърса в Маями, който едва за втори път от последните 15 сезона няма да попадне в програмата му. Швейцарецът вече е в "елитната" ветеранска категория на правилника на ATP и това му позволява да избира точно в кои от иначе задържителните Мастърс турнири да се включва. Още преди месец той разочарова организаторите в Маями, като им съобщи, че няма да участва в надпреварата през този сезон.

"Ще заведа малките ми момиченца на ски и нищо не може да промени програмата ми - заяви Роджър. - Мила Роуз и Шарлийн Рива ме гледаха от трибуните в Индиън Уелс и усещането беше страхотно. Сега е мой ред да им се отблагодаря."

Следващият турнир за Маестрото ще е Мастърсът в Монте Карло. "Ще тренирам наистина здраво до началото на сезона на клей, защото за мен е изключително важно да го започна по силен начин и да прелея тази форма в турнирите на трева - призна Федерер. - Но точно сега единственото, което искам да направя, е да прекарам няколко дни със семейството си в Швейцария".