Не перлата в лятната селекция на Левски - Жоао Силва, а Базил де Карвальо ще бомбардира Сараево в първия евромач на "сините" за сезон 2012/2013.

22-годишният португалец, който бе купен от Евертън, вчера направи първа тренировка с новия си клуб на българска земя. След като подписа договор с Левски, Жоао веднага дебютира срещу третодивизионни австрийци. После се прибра в Португалия да събере багажа си. Силва вчера кацна в София и веднага се отправи към Драгалевци, където проведе пълноценно занимание под ръководството на Илиан Илиев.

Самият треньор обяви, че Жоао Силва е много добре физически, но просто му трябва игрова практика. Преди да подпише с Левски, голаджията е тренирал три дни в Англия, но и преди това е поддържал форма през паузата.

В четвъртък срещу Сараево обаче почти сигурно той ще е на резервната скамейка, а Базил де Карвальо ще е сред титулярите.

От Левски пратиха писмо до УЕФА с искане за смяна на началния час на домакинството срещу босненците във втория предварителен кръг на Лига Европа. Евроцентралата насрочи срещата на "Герена" на 19 юли за 20,30 часа. Но по желание на Нова телевизия, която ще предава двубоя, двубоят вероятно ще бъде изтеглен с 30 минути. От Сараево вече са дали съгласие мачът да започне в 20 часа.

Освен с възстановяващия се в Португалия Нуно Пинто и Даниел Димов, Илиан Илиев няма проблеми с други контузени футболисти преди старта в Лига Европа.