Локомотив (София) надделя над Литекс с категоричното 2:0, в срещата между двата тима от 2-рия кръг на „А" група.

Головете на победата за столичани реализираха Шехуди през първото полувреме, както и Генов, разписал се през вторите 45 минути. Въпреки превъзходството си, домакините не успяха да стигнат до трети гол в мача, който щеше да направи заслужената „класика" на терена факт.

„Червено-черните" взеха инициативата в свои ръце още с първия съдийски сигнал, като до 9-ата минута те вече можеха да водят с 2:0. Със сериозни пропуски се отличи Ламжед Шехуди, като именно в споменатата 9-а минута негов изстрел разтресе напречната греда на вратата на съперника.

В 24-ата минута предимството на домакините все пак бе материализирано, като Генов центрира към Шехуди и последният не остави шансове на вратаря, откривайки резултата на стадиона в „Надежда".

Всичко, което Литекс сътвори през първата част, се изчерпа в два по-запомнящи се момента. В единия от тях, малко преди откриващото попадение, Ваюши стреля опасно от свободен удар, а в заключителните секунди на първата част Джордан не успя да се разпише, оставен очи в очи с Митрев.

През второто полувреме нищо на терена не се промени, въпреки смените, които осъществи Красимир Балъков.

Напротив - 11 минути преди последния съдийски сигнал един от най-добрите състезатели в мача - Даниел Генов получи пас в наказателното поле, първончално не реагира по възможно най-добрия начин, но при добавката бе безгрешен, слагайки точка на спора - 2:0!

До края на мача домакините дори можеха да направят резултата „класически", но Винисиус Баривиера реагира подобаващо и в два отделни случая опази вратата си от нов гол в нея.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА И КОМЕНТАР ПО МИНУТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!